Bananenbrood flensjes

  • Tijd

  • Calorieën

  • Moeilijkheidsgraad

  • Voeding

Ingrediënten

  • 50g volkoren speltmeel
  • 50g BREKKY Bananenbrood
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100ml plantaardige melk
  • 50ml bruisend water

Ingrediënten voor de bananenkwarkvulling:

  • 200g (soja) kwark
  • 1 eetlepel vanille eiwitpoeder (optioneel, als alternatief zoetstof naar keuze)
  • 1/2 banaan

Stap 1

  • Meng het volkoren speltmeel, BREKKY Bananenbrood en bakpoeder in een kom.
  • Voeg de plantaardige melk en het bruiswater toe aan de droge ingrediënten en meng kort, net tot alle ingrediënten gecombineerd zijn.
  • Laat het deeg 10 minuten weken terwijl je de ingrediënten voor de bananenkwark klaarmaakt.

Stap 2

  • Meng in een aparte kom de (soja) kwark met het vanille eiwitpoeder.
  • Snijd de halve banaan in kleine stukjes en voeg toe aan de kwark. Meng alles goed door elkaar tot je een egale vulling hebt.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag of crêpeijzer. Zodra de pan heet is, giet je er wat beslag in en smeer je het uit tot een dunne crêpe.

Stap 3

  • Bak de crêpes ongeveer 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Besmeer elke crêpe met de bananenkwarkvulling en vouw of rol op.
  • Beleg met extra plakjes banaan, kwark, cacaonibs en pindakaas en serveer.
  • Eet smakelijk!

Je kunt dit recept gemakkelijk namaken met onze kom en slechts een paar ingrediënten