Bosbessen Abrikozen Blissballs

  • Tijd

  • Calorieën

  • Niveau

  • Voedingsvorm

Ingrediënten

  • 3 el BREKKY Blueberry Wave
  • 30g havermout
  • 150g gedroogde abrikozen
  • 60g amandelen
  • 30g geraspte kokosnoot

Stap 1

  • Doe de gedroogde abrikozen in een kom, giet er heet water overheen en laat 5-10 minuten weken tot ze zacht zijn
  • Giet de abrikozen na het weken af en laat het overtollige water goed uitlekken
  • Doe de abrikozen, havermout, amandelen, geraspte kokos en Blueberry Wave in een high speed blender

Stap 2

  • Mix alles tot een gladde massa
  • Stop de blender zo nodig af en toe en schraap het mengsel langs de zijkanten naar beneden
  • Gebruik vervolgens een theelepel om kleine porties van het mengsel uit te scheppen en vorm het mengsel in je handen tot balletjes van dezelfde grootte
  • De grootte kan variëren, maar een diameter van ongeveer 2-3 cm is ideaal

Stap 3

  • De gevormde balletjes kunnen zo blijven of in verschillende toppings worden gerold, zoals gehakte noten, geraspte kokos of cacaopoeder
  • Rol de balletjes in de gewenste ingrediënten tot ze gelijkmatig bedekt zijn en zet ze voor het serveren ongeveer 30 minuten in de koelkast voor een stevigere consistentie