Kakaolicious Granola

  • Tijd

  • Calorieën

  • Niveau

  • Voedingsvorm

Ingrediënten voor 5 porties

  • 50g BREKKY Kakaolicious
  • 150g gerolde havermout
  • 50g gehakte noten
  • 15g cacaopoeder
  • 2 el chiazaad
  • 5 dadels
  • 4 el koolzaadolie
  • 4 el ahornsiroop

Stap 1

  • Verwarm de oven voor op 160°C heteluchtoven.
  • Als je hele noten gebruikt, hak ze dan grof.
  • Snijd de dadels in kleine stukjes als ze nog niet ontpit zijn en meng de havermout, Kakaolicious, gehakte noten, cacaopoeder, chiazaadjes en gehakte dadels in een grote kom.
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 2

  • Giet vervolgens de koolzaadolie en ahornsiroop over de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de olie en siroop.
  • Verdeel het granola gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

  • Na 10 minuten in de oven, verwijder de bakplaat en roer de granola om zodat het gelijkmatig bruin wordt.
  • Verdeel het weer gelijkmatig over de bakplaat en bak nog eens 10 minuten of tot de granola goudbruin en knapperig is.
  • Haal het uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar in luchtdichte potten of bakjes.
  • De granola kan je met yoghurt, melk of als tussendoortje eten.