Muffins met bosbessenkruimels

  • Tijd

  • Calorieën

  • Niveau

  • Voedingsvorm

Ingrediënten

Voor de muffins:

  • 75g bloem (spelt 630)
  • 50g BREKKY Blueberry Wave
  • 1 puntje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 40g kokosbloesem suiker
  • 60ml plantaardige melk
  • 1 el appelazijn
  • 60g sojayoghurt
  • 40ml koolzaadolie
  • 100g bosbessen

Voor de crumble

  • 40g bloem
  • 20g kokosbloesem suiker
  • 25g margarine

Stap 1

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven-/onderwarmte en zet 6 muffin bakvormen klaar.
  • Meng alle ingrediënten voor de crumble in een kom met je handen tot je een kruimelige consistentie hebt.
  • Meng in een grote kom de bloem, Blueberry Wave, zout, bakpoeder en kokosbloesem suiker.

Stap 2

  • Klop in een aparte kom de plantaardige melk, appelazijn, koolzaadolie en sojayoghurt tot een goed mengsel.
  • Spatel de vloeibare ingrediënten kort (!) door de droge ingrediënten tot het net gecombineerd is.
  • Het is belangrijk om het beslag niet te lang te roeren, zodat de muffins een luchtige textuur krijgen.
  • Schep een eetlepel van het beslag in elk muffin vorm.

Stap 3

  • Verdeel de helft van de bosbessen erover en bedek met het resterende beslag. Verdeel de resterende bosbessen en de bereide crumble over de muffins.
  • Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en een houten prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de muffins volledig afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt en serveert.
  • Eet smakelijk!