
Muffins met bosbessenkruimels
-
Tijd
-
Calorieën
-
Moeilijkheidsgraad
-
Voeding
Ingrediënten
Voor de muffins:
- 75g bloem (hier spelt 630)
- 50g bosbessen Wave
- 1 snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 40g kokosbloesemsuiker
- 60ml plantaardige melk
- 1 el appelciderazijn
- 60g sojayoghurt
- 40ml koolzaadolie
- 100g bosbessen
Voor de crumble
- 40g bloem
- 20g kokosbloesemsuiker
- 25g margarine

Stap 1
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven-/onderwarmte en zet 6 muffinvormpjes klaar.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble in een kom met je handen tot je een kruimelige consistentie hebt.
- Meng in een grote kom de bloem, Blueberry Wave, zout, bakpoeder en kokosbloesemsuiker.

Stap 2
- Klop in een aparte kom de plantaardige melk, appelciderazijn, koolzaadolie en sojayoghurt tot een goed mengsel.
- Spatel de vloeibare ingrediënten kort (!) door de droge ingrediënten tot het net gecombineerd is.
- Het is belangrijk om het beslag niet te lang te roeren, zodat de muffins een luchtige textuur krijgen.
- Schep een eetlepel van het beslag in elk muffinblik.

Stap 3
- Verdeel de helft van de bosbessen erover en bedek met het resterende beslag. Verdeel de resterende bosbessen en de bereide crumble over de muffins.
- Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en een houten prikker die in het midden van de muffins wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de muffins volledig afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt en serveert.
- Eet smakelijk!
Je kunt dit recept gemakkelijk namaken met onze kom en slechts een paar ingrediënten

brekkybowl_nl
Blueberry Wave
Regular price
€16,99
Regular price
€0,00
Sale price
€16,99
Unit price
/
per
Belasting inbegrepen.
Verzending berekend bij checkout
Liquid error (snippets/share-button line 31): invalid url input Share




Pure Peanut BIO Pindakaas
Regular price
€7,99
Regular price
Sale price
€7,99
Unit price
/
per
Belasting inbegrepen.
Verzending berekend bij checkout
Liquid error (snippets/share-button line 31): invalid url input Share



