Protein Blissballs

  • Tijd

  • Calorieën

  • Niveau

  • Voedingswaarde

Ingrediënten

  • 50g Protein Hazel
  • 80g gemalen hazelnoten
  • 3 el cacao
  • 1 snufje kaneel
  • 100g dadels

Stap 1

  • Doe de dadels in een kom
  • Giet er kokend water overheen zodat ze volledig bedekt zijn
  • Laat ze ongeveer 10 minuten weken tot ze zacht zijn en gemakkelijk gepureerd kunnen worden
  • Giet het weekwater af en knijp de dadels voorzichtig uit om het overtollige water te verwijderen.

Stap 2

  • Terwijl de dadels weken, doe je de gemalen hazelnoten in een pan.
  • Verhit de pan op een middelhoog vuur en rooster de hazelnoten lichtjes, onder voortdurend roeren, tot ze geurig en goudbruin van kleur zijn.
  • Haal de geroosterde hazelnoten uit de pan en laat afkoelen.
  • Doe de geweekte dadels, de afgekoelde geroosterde hazelnoten, High Protein Hazel, cacao en kaneel in een high speed blender of keukenmachine.

Stap 3

  • Verwerk het mengsel op hoge snelheid tot er een gelijkmatige, kleverige massa ontstaat.
  • Schraap indien nodig af en toe de zijkanten van de blenderkan af en schraap het mengsel weer naar beneden.Schep met een theelepel kleine porties uit het mengsel.
  • Vorm de porties met je handen tot gelijkmatige ballen. Het mengsel moet ongeveer 10-15 balletjes maken, afhankelijk van de gewenste grootte.
  • Optioneel: Rol de afgewerkte balletjes in extra cacao om ze een licht bittere laag te geven.

Je kunt dit recept gemakkelijk namaken met onze bowl en slechts een paar ingrediënten