Protein Blueberry Pancakes

  • Tijd

  • Calorieën

  • Niveau

  • Voedingswaarde

Ingrediënten

Ingrediënten voor 5 pannenkoeken:

  • 50g eiwitrijke bosbessen
  • 50g volkoren speltmeel
  • 1/2 el gemalen lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 el sojayoghurt
  • 150ml bruisend water
  • 1 handvol (ca. 70g) bosbessen (vers of bevroren)
  • 100g (soja)
  • kwark om te serveren

Stap 1

  • Meng in een grote mengkom de High Protein Blueberry, volkoren speltmeel, gemalen lijnzaad en bakpoeder.
  • Meng goed zodat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Meng in een aparte kom de sojayoghurt en het bruiswater door elkaar.
  • Voeg het yoghurt- en bruiswatermengsel toe aan de droge ingrediënten en roer kort (!) door tot er een egaal beslag ontstaat.
  • Roer niet te lang zodat de pannenkoeken luchtig blijven.

Stap 2

  • Spatel voorzichtig 2 el van de blauwe bessen door het beslag.
  • Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag of crêpeijzer voor op middelhoog vuur, giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak ongeveer 2 minuten per kant tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
  • Herhaal dit proces tot al het beslag is gebruikt.

Stap 3

  • Meng in een kleine kom de sojakwark met de High Protein Blueberry en de resterende bosbessen.
  • Verdeel de pannenkoeken over borden en serveer met het bosbessen- en kwarkmengsel en andere toppings naar keuze.
  • Genieten!

Je kunt dit recept gemakkelijk namaken met onze kom en slechts een paar ingrediënten