Vanille Matcha Pancakes

  • Tijd

  • Calorieën

  • Niveau

  • Voedingsvorm

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

  • 50g BREKKY Vanilla Matcha
  • 50g volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl BREKKY matcha poeder
  • 3 el sojayoghurt
  • 150ml bruiswater
  • 1 tl ahornsiroop

Voor de vulling:

  • 200g (soja) kwark
  • 1 tl BREKKY Vanilla Vegan Protein
  • 1/2 banaan

Toppings:

  • BREKKY Pistache Dream Topping
  • BREKKY Pure Peanut pindakaas

Stap 1

  • Snijd de halve banaan in kleine stukjes
  • In een kom, meng de banaan stukjes, kwark en Vanilla Vegan Protein samen tot een mengsel
  • Zet de vulling aan de kant
  • Meng in een grote kom alle droge ingrediënten voor de pannenkoeken: Vanille Matcha, volkoren speltmeel, bakpoeder en matcha poeder
  • Voeg de sojayoghurt, ahornsiroop en bruiswater toe aan de droge ingrediënten

Stap 2

  • Meng alles goed tot een glad beslag
  • Laat het beslag ca. 10 minuten rusten zodat het een beetje kan indikken
  • Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag of crêpeijzer voor op middelhoog vuur
  • Giet het beslag in kleine porties in de pan en bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

Stap 3

  • Verdeel de pannenkoeken op borden
  • Top de pannenkoeken met de banaan-kwark vulling
  • Garneer met Pistachio Dream Topping, Pure Peanut pindakaas of andere toppings naar keuze en serveer

Variaties: De toppings kun je naar wens variëren. Vers fruit, noten of ahornsiroop zijn ook heerlijke opties